Bucharest Diary

Tuesday, July 05, 2005

Pliant American press behaving like Pravda in coverage of the U.S. president

"If clear evidence emerged showing George W. Bush had written in his diary that he had lied to the American people to justify his invasion of Iraq, would the U.S. media even consider that a story? I'm not sure any more." (din articolul Lindei Mcquaig din Toronto Star - vezi link-ul pentru continuare)

Intr-adevar presa americana e asemeni Pravdei anilor 70-80 in servilismul ei fata de administratia lui GW Bush. Nu cred ca presedintele poate gresi din punctul de vedere al majoritatii mass-mediei americane (aceeasi care l-a criticat fara oprire pe Clinton). Nu exista greseala sau crima cat de mare care sa nu-i fie iertata. Daca Bush ar omori 5 din cele 6 miliarde de locuitori ai planetei tot i s-a gasi scuze.

Bush e perfect! (The perfect man) E om bun! E credincios (omul lui dumnezeu)! E simpatic!
Cum ai putea sa spui altceva? Oricum o presa dominata de 4-5 mega-corporatii vorbeste mai tare decit tine, pe mai multe canale. E acoperita vocea acelora (in numar din ce in ce mai mare) care inteleg cat de mare dezastru e Bush pentru America si pentru lume.

Cine ar fi visat acum 20 de ani ca spiritul Pravdei se va muta in America? Ca vom avea presa mai libera in Estul Europei si in Rusia decit in Statele Unite?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home